Előfizetői tartalom

Az EU már a legrosszabbra készül: kiadta az útmutatást rendezetlen Brexit esetére

MTI
Az Európai Bizottság a tartózkodási jogról, a társadalombiztosítási jogosultságról, az adatvédelemről, a gyógyszerekről és orvostechnikai eszközökről, a rendőrségi és igazságügyi együttműködésről szóló, valamint a halászatot érintő gyakorlati iránymutatást adott ki a tagállamoknak arra az esetre, ha az Egyesült Királyság megállapodás nélkül hagyná el ez Európai Uniót - jelentette be a brüsszeli bizottság szerdán.

Az iránymutatások célja biztosítani az uniós és nemzeti rendkívüli intézkedések zökkenőmentes gyakorlati végrehajtását, amennyiben az Egyesült Királyság április 12-én vagy későbbi időpontban megállapodás nélkül lép ki az unióból. A szöveg egyebek mellett rögzíti, hogy az unióban jogszerűen tartózkodó brit állampolgárokat a kilépést követően is jogszerűen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés