Előfizetői tartalom

Az IMF-fel tárgyal Szerbia

Portfolio
Egy újabb, nem pénzügyi megállapodásról kezdett tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Szerbiával hétfőn. Az egyeztetést korábban azért halasztották el, mert Szerbiának nem volt kinevezett pénzügyminisztere, Dusan Vujovic volt tárcavezető ugyanis személyes okokra hivatkozva május 7-én benyújtotta lemondását. Utódát, Sinisa Malit a múlt csütörtökön nevezték ki.

Dusan Vujovic volt az, akinek közvetítésével 2014-ben létrejött a Szerbia és a Nemzetközi Valutaalap közötti 1,2 milliárd eurós, hároméves készenléti hitelről szóló megállapodás, amelyet Belgrád sikeresen hajtott végre. Az akkori megállapodás értelmében Szerbia csökkentette az államadósságát, megszabadult néhány veszteséges állami vállalattól, csökkentette a nyugdíjakat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés