Előfizetői tartalom

Belemenne az EU a Brexit rövid elhalasztásába

Portfolio
Amennyiben a brit belpolitikai folyamatok eljutnak odáig, hogy kezdeményezi a kormány a március 29-re tervezett Brexit rövid időtávú elhalasztását, azt bizonyára kedvezően fogadják Brüsszelben - jelezte három névtelen uniós forrás a Reutersnek. Ez azért fontos, mert ezek szerint Brüsszelben nemcsak a meglebegtetett akár 21 hónapos Brexit-halasztást támogatnák, hanem egy ennél jóval rövidebb futamidejű, legfeljebb néhány hónapos, június végéig terjedő halasztást is.

Kapcsolódó cikkünk2019.02.26Kimondta May: lehet szavazni a Brexit elhalasztásáról!A június vége azért is fontos, mert július másodikán ül össze az új összetételű Európai Parlament és ha akkor még az EU tagja lenne az Egyesült Királyság, akkor ott is tartani kellene még EP-választásokat. A hírügynökségnek nyilatkozó egyik forrás szerint ésszerű lenne a Brexit néhány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés