Előfizetői tartalom

Blokád alatt az ország fontos területe - Túl tudják élni?

Portfolio
Vajon melyik az a szomszédos ország, amelynek szakadár területei ellen úgy is küzdenek, hogy betiltják az összes teherszállítmányt a területükről, így az ország az ipari nyersanyagok között fontos fűtőanyagtól esik el a tél kellős közepén? Vajon melyik az a szomszédos ország, amelynek kereskedelmi bankjai közel felét bezáratta a piacok által magasztalt jegybankelnök, de közben annyi ellenséget szerzett magának, hogy koporsót kapott a háza elé, így a napokban lemondott? Ilyen, és ehhez hasonlóan kemény dolgok történnek mostanában Ukrajnában, amelyek jócskán átírják az idei évre eddig gondolt gazdasági kilátásokat és éppen ezért az IMF is "gondolkodik" még, hogy mikor és mennyi pénzt adjon az országnak.

Így kezdődött a blokádJanuár végén ellenzéki képviselők és nyugdíjazott katonák csoportja elkezdte kereskedelmi blokád alá vonni a kelet-ukrajnai szakadár tartományokból (Donyeck, Luhanszk) érkező vasúti teherszállítási útvonalakat, hogy így anyagilag is nyomás alá helyezzék a szakadár "köztársaságokat". A blokád miatt ugyanis Ukrajna keleti iparvidékeiről nem tudták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés