Előfizetői tartalom

Borzalmas hír érkezett Németországból: még mélyebb a recesszió

Portfolio
Mind a német, mind a francia júliusi feldolgozóipari és szolgáltatói, így pedig a kompozit beszerzésimenedzser-indexek is érdemben rosszabbak lettek a vártnál - derül ki az IHS Markit ma délelőtti adatközléséből. Németország kapcsán arról beszélhetünk, hogy még jóval mélyebb a feldolgozóipari recesszió, mint hittük és a tartós német gyengélkedés a jelek szerint átgyűrűzött a francia gazdaságra is. Az euró, illetve a német DAX-index megbillent a gyenge német és francia adatokra.

A német feldolgozóipar gyengélkedését már hónapok óta látjuk, de arra számítottak az elemzők, hogy a tavaszi gyengélkedés után végre erőre kap majd a szektor és közelíti alulról az 50 pontos, a bővülés és zsugorodás határvonalát. Ehhez képest a júniusi 45 pontról 43,1 pontra tovább szakadt az index, ami újabb 7 éves mélypontot jelent (a Reuters elemzői konszenzusa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés