Előfizetői tartalom

Borzasztóan kezdte az évet Németország

MTI
|
Portfolio
A vártnál nagyobb mértékben csökkentek januárban a német gyáripari megrendelések, de a gazdasági minisztérium bízik abban, hogy a feldolgozóipar erőteljesen növekszik a következő hónapokban is, támogatva a legnagyobb euróövezeti gazdaság élénkülését. Elemzők szerint kiábrándító adatok érkeztek, de a gazdaság fundamentumai erősek, vagyis egyszeri hatásról lehet szó.

A német statisztikai hivatal csütörtökön közölte, hogy az előzetes adatok szerint ár-, szezonális és naptári hatással kiigazítva az év első hónapjában 2,9 százalékkal estek vissza a német gyáripari megrendelések az előző havihoz képest. Elemzők 1,6 százalékos csökkenést vártak a decemberi, a felülvizsgálat után 3,8 százalékról 3,0 százalékra módosított növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés