Előfizetői tartalom

Draghi rendkívüli szavakat használt

Portfolio
Az EKB kormányzótanácsa a várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó ráta szintjén (0,5%), mi több tartósan alacsony kamatszint várható - derült ki Mario Draghi szavaiból. Az EKB elnöke először most mondott olyat sajtótájékoztatón, hogy tartósan alacsony lehet a kamat. Az EKB elnöke a negatív betéti kamat bevezetését sem tartja kizártnak. Kora délután az új kormányzó irányítása alatt először adott ki kamatdöntési közleményt a Bank of England (BoE) és szintén először használt a jövőbeli monetáris politika irányultságára utaló szóösszetételt. Ezek a jegybanki jelzések jelentősen növelték a befektetők kockázati éhségét, hiszen a tartósan támogató (laza) monetáris politika irányába mutatnak. További részletek:

Kapcsolódó cikkünk2013.07.04Más a jegybankelnök, mégis ugyanaz a döntés2013.07.04Kedvező hírekre szárnyal az OTP2013.07.04Vad forinterősödést váltott ki Draghi Mint ahogy az várható volt, ma sem változtatott az irányadó ráta szintjén (0,5%) az Európai Központi Bank kormányzótanácsa. A döntés bejelentését követő sajtótájékoztatót a szokásos, általános gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés