A régióban először Magyarországon debütál a világ legkorszerűbb szűrőrobotja, a Kryptor Gold a Czeizel Intézet legújabb beszerzésének köszönhetően.

A legújabb technológiák és a gyógyítás jövője is terítékre kerül a Portfolio Private Health Forum rendezvényen. Részletek itt:


Az intézet által kiadott közlemény kiemeli, hogy minden negyedik várandós szűrővizsgálatot a Czeizel Intézet biztosít Magyarországon. A mostani beszerzésnek köszönhetően az intézet még hamarabb tudja a Down-kór szűrővizsgálatának eredményét kidolgozni a várandós kismamák számára.

Az új robot nem csak nagyobb volumenű vizsgálat egyidejű, gyorsabb elvégzését teszi lehetővé, de az eddigi legpontosabb szűrésekhez képest is minimalizálja a hibalehetőséget.


Az egész régióban egyedülálló robot jelent meg a magyar magánegészségügyben

Fotó: Czeizel Intézet


Kónya Márton, az intézmény laborvezető biológusa azt hangsúlyozta, hogy a régióban ez az első ilyen gép, nagyon nagy mérési pontosággal rendelkezik a magzati diagnosztikában és kétszer olyan gyorsan dolgozik, mint az eddigi gépek.

A világon az elsők között válik elérhetővé az új gép Magyarországon.


Az új gép működéséről íme egy rövid videó:Az új szűrőrobot zárt rendszerben dolgozik, mindent megold magától, és mivel vonalkódos rendszerrel működik, így az emberi hibát is kiküszöböli. "Maga a készülék fehérjekoncentrációkat mér, ezek jelezhetik a genetikai problémát, mint a Down-, az Edward- vagy Patau-szindróma. Ezeket kombinálják az ultrahang eredményekkel, és ahol szükséges, elvégzik a további vizsgálatokat" - tette hozzá a szakember.

A korszerű technológiát biztosító készülékek beszerzése a hazai magánegészségügyben szintén alátámasztja azokat a piaci véleményeket, mely szerint a magánegészségügyet választó betegek számának növekedése tartósan fennmarad. Erre alapozva és a megtérülésben bízva valósulhatnak meg a mostanihoz hasonló beszerzések.


A legújabb technológiák és a gyógyítás jövője is terítékre kerül a Portfolio Private Health Forum rendezvényen. Részletek itt:

Az egész régióban egyedülálló robot jelent meg a magyar magánegészségügyben