Előfizetői tartalom

Betegek a magyar állami kórházak

Portfolio
Súlyos megállapításokat tett friss, 17 állami kórház ellenőrzésének és 5 kórház utóellenőrzésének tapasztalairól szóló jelentésében az Állami Számvevőszék. Az elemzés szerdai bemutatóján elhangzott: a kórházak vezetői az egyértelmű első számú felelősségük ellenére nem fektetettek kellő hangsúlyt a gazdálkodás területére. A számvevőszék szerint ha az állami intézmények nem gazdálkodnak a törvényi előírásoknak megfelelően, azzal veszélyeztetik a szakmai feladatellátást, vagyis a gyógyítás minőségét.

Súlyos gazdálkodási hiányosságok az állami kórházaknálAz ellenőrzött kórházak gazdálkodása nem felelt meg a közpénzek felhasználására vonatkozó követelményeknek. Az ellenőrzött kórházak gazdálkodására jellemző hiányosságok és szabálytalanságok azt mutatják, hogy a kórházak vezetői az egyértelmű első számú felelősségük ellenére nem fektetek kellő hangsúlyt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés