Nincs napirenden a biztosítási rendszer átalakítása de a cél, hogy külön válasszák a magán- és az állami egészségügyi biztosítási rendszert, valamint az állami ellátás területét - fejtette ki az Echo TV Napi aktuális című műsorában Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár.

A magyar egészségügyi rendszer lehetséges irányairól lesz szó a Portfolio Private Health Forum rendezvényén. Részletek itt:


Azt is kifejtette, hogy vizsgálják, hogyan tudnának az állami biztosításban még jobb és minőségibb szolgáltatást nyújtani a lakosság számára.

A biztosítási rendszer lehetséges átalakítása nemrégiben merült fel, a Portfolio ennek külön elemzést szentelt:

2018.06.22 11:19 A kormány csendben a magyar egészségügy új finanszírozására készül?
Nagy Anikó cáfolta, hogy vita lenne közte és Varga Mihály pénzügyminiszter közt a kancellári rendszer bevezetését illetően. Jelezte, amit ő szeretne az egy olyan megerősített gazdálkodás és szabályozottság, melyben a gyógyítás szabadsága az orvos kezében marad.

A kormányon belüli ellentétekről ebben a kérdésben itt írtunk:

2018.07.06 09:52 Varga kirendeli a felügyelőket a kórházakhoz
2018.07.02 09:42 Máris ellentmondott Varga Mihálynak Nagy Anikó
Nagy Anikó arra is válaszolt, hogy mi az oka, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez került a Dél-budai Centrum megvalósítása. Szerinte erre a beruházás komplexitása miatt volt szükség. "Ugyanakkor a tárca továbbra is véleményezni fogja szakmailag a szuperkórház programot" - nyugtatott meg mindenkit.

Egészségügyi államtitkár: nincs napirenden a biztosítási rendszer átalakítása


(Magyar Idők)