Előfizetői tartalom

Költségvetési felügyelőket kapnak a nyakukba az eladósodott kórházak

Portfolio
Rendszerszintű javaslatot készít a kórházak folyamatos eladósodásának megállítására az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a kormánydöntés megszületéséig tartó átmenti időszakban a leginkább eladósodott 13 kórházba költségvetési felügyelőket neveznek ki, a jelenlegi vezetők közül pedig többeket várhatóan menesztenek, a pozícióikra pedig új pályázatokat írnak ki - írja a Magyar Nemzet., amelynek értesüléseit kedd reggel a tárca meg is erősítette. Tegnap egyébként azonnali hatállyal már menesztették is a Veszprémi megyei kórház főigazgatóját.

A lap úgy tudja: a kormány-előterjesztésben szerepelni fog, hogy az intézmények felügyeletének és irányításának megerősítése érdekében épüljön ki egy kontrolling- és monitoringrendszer, és az is, hogy változtassanak a szakrendelők és a kórházak finanszírozásán. Az előbbi a gazdálkodási fegyelem javítása miatt, az utóbbi pedig azért lényeges, mert minden ágazati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés