FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Egy újabb válság nyertese is lehetne Magyarország

Portfolio
Ha a kínai gazdasággal kapcsolatban a válságforgatókönyv valósulna meg, akkor sem lenne a helyzet vesztese Magyarország, sőt felülteljesítő is lehetne - vélik legújabb elemzésükben az OTP Bank szakemberei. Alapesetben az elemzők arra számítanak, hogy a kínai vezetés képes lesz menedzselni a gazdaság lassulását, ugyanakkor érdemes egy negatív kimenetellel is számolni.

Mi történik Kínában?A 2008-as globális recesszió után a kínai gazdaság növekedése csak úgy volt fenntartható, hogy hitel- és beruházás-vezérelt gazdaságpolitikát folytatott az ország. Ennek a modellnek a fenntarthatatlanságát felismerve 2012-től megkezdődött egy bér- és fogyasztásvezérelt modellre történő átállás. Ennek sikerét azonban alááshatja, hogy az élénkítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés