Előfizetői tartalom

Egyre jobban hisz a magyar növekedési csodában Brüsszel

Portfolio
Jelentősen javította 2017-es és 2018-as Magyarországra vonatkozó növekedési előrejelzését az Európai Bizottság a hétfőn megjelent friss elemzésében. A brüsszeli testület szerint az idei 3,5%-os bővülés után még jövőre is 3 százalék felett lehet a növekedési ütem, amiben a költségvetési ösztönzésnek is komoly szerepe lehet. A vártnál erőteljesebb növekedés az adósság gyorsabb csökkenésében is megmutatkozik majd, de így sem lesz 71 százalék alatt a GDP-arányos adósságráta két éven belül.

Az idén 3,5%-kal, majd 2018-ban 3,2%-kal bővülhet a magyar gazdaság- derül ki az Európai Bizottság friss prognózisából. A testület novemberben még 2,6, illetve 2,8 százalékos növekedést jósolt a következő két évre. Ugyanakkor a testület a 2016-os előrejelzését rontotta a korábbi 2,1 százalékról 1,9 százalékra. Ez szerintük elsősorban annak volt köszönhető, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés