Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb a pánik az olaszoknál - Ha így megy tovább, veszélybe kerülhet az euró

Portfolio
Ahogy egyre kiélezettebbé válik a helyzet az olasz kormány és az Európai Bizottság között az olasz költségvetési tervek miatt, úgy nő a feszültség is a befektetők körében. Az olasz államkötvény-hozamok új többéves csúcsra kapaszkodtak a mai kereskedésben, közben Olaszország csődkockázata ötéves csúcsra ért és az olasz tőzsdeindex is közel 2 éves mélypontra bukott. Rossz irányba haladnak a dolgok, és egyelőre úgy tűnik, hogy a következő hetekben csak rosszabbá válhat a helyzet.

Az elmúlt hetekben újra a piaci szereplők figyelmének középpontjába került Olaszország, miután a kormány szeptember végén közzétette gazdasági programját, illetve ennek keretében azt, hogy a következő években mekkora költségvetési hiánnyal számol. A legnagyobb problémát az okozza, hogy az új olasz kormány az elkövetkező időszakra sokkal magasabb deficittel tervez, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés