Előfizetői tartalom

Elárulta az IMF, mitől félti Magyarországot

Portfolio
Közép- Kelet- és Dél-Európa országainak többsége egészséges növekedést mutat, 2015-16-ban folytatódhat a nagyrészt a fogyasztás által hajtott bővülés - olvasható a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénteken megjelent friss elemzésében. A szervezet a kedvező folyamatok mellett arra hívja fel a figyelmet, hogy a kockázatok inkább lefelé mutatnak, mivel a régió országai egy sor olyan külső tényezővel néznek szembe, melyek ronthatják a kilátásokat. Ezeknek a kockázatoknak egy része pedig Magyarországot is kiemelten érintheti.

Pénteken jelent meg az IMF Regional Economic Issues (REI) című kiadványa, mely a régiónk gazdasági kilátásaival foglalkozik. A tanulmány fő megállapítása, hogy 2015-16-ban is folytatódhat a visszafogott növekedés, melyet néhány külső tényező is támogat, mint például az olajárak esése, illetve az eurózóna gazdaságának kilábalása. Emellett az EU-források lehívása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés