Előfizetői tartalom

Elárulták a vezető közgazdászok, mi most a legnagyobb veszély a világban

Portfolio
Donald Trump és a Kínával való kereskedelmi háború eszkalációja miatt aggódnak a legjobban a Portfolio Business and Finance Summitján részt vevő vezető közgazdászok, azonban abban egyetértenek, hogy bár a feltörekvő piacokra a konfliktusnak komoly hatása lehet, a régiónk nem sokat fog belőle érezni. Az Egyesült Államok továbbra is stabil marad, de a monetáris szigorítás zajt okozhat a fejlett piacokon is.

Marco Wagner, a Commerzbank szenior közgazdásza a világgazdaság kilátásairól beszélt: az eurozóna beszerzési menedzser indexei (BMI) jelentős pesszimizmusról árulkodnak, miután 2017-ben hatalmasat ugrottak, idén nagyon nagyot estek. Wagner szerint az optimizmus részben visszatérhet 2019-ben, de legalábbis stabilizálódni fognak majd a számok. Az EKB monetáris politikája támogatóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés