Előfizetői tartalom

Elutasították a britek a megállapodás nélküli Brexitet

Portfolio
Tegnap másodszorra bukott el Theresa May miniszterelnök Brexit-javaslata, ezzel - legalábbis egyelőre - az EU-val történő tárgyalgatások időszakának vége. Így aztán jöhetett volna a megállapodás nélküli kilépés az EU-ból - ha a brit parlament ezt akarta volna. Nem ezt akarta, a várakozásoknak megfelelően a képviselők az esti szavazáson elutasították a rendezetlen kilépés lehetőségét. Ez vereség a hard Brexit-pártiaknak, de a miniszterelnök taktikázási lehetőségei is szűkültek. Ráadásul a rendezetlen kilépést egy módosító indítvánnyal általánosan és végérvényesen zárták ki. Holnap jön a halasztásról szóló szavazás, amit józan számítás szerint támogatni fog a többség, hiszen más értelmes lehetőség rövid távon nemigen maradt, mint a kilépés későbbre tolása.

2019. március 13. 22:10 Megosztás Tehát akkor holnap: jön a szavazás arról az indítványról, hogy elhalasszák-e a kilépést március 29-ről június 30-ra. Az egésznek akkor van értelme, ha utána May-tervét (két elutasítás után harmadszorra) átverik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés