Előfizetői tartalom

A forint segíthet az autósokon

Portfolio
Jövő hétfőn várhatóan nem változtatja meg a Mol a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát. A hét első felében a benzin ára már 2 forinttal emelkedett, azóta kisebb mértékben változtak azok a tényezők, amelyek miatt újabb áremelés lenne indokolt. Így valószínűbb, hogy változatlan áron marad a benzin, a gázolaj pedig szinte biztosan ugyanannyiba kerül majd hétfőtől is. Ez azt jelenti, hogy a benzin literéért átlagosan körülbelül 421-422 forintot, a gázolaj egy literéért pedig 426-427 forintot kell majd fizetnie az autósoknak.

A hét második felében a Brent típusú nyersolaj árfolyama 1 százalékkal erősödött, ennek megfelelően a finomított termékek is drágultak.A finomított termékárak dollárban mért jegyzésárai közül a benzin esetében látott 3,6 százalékos emelkedést a forint erősödése jelentősen mérsékelte, ezt figyelembe véve 2,3 százalékkal drágult forintban mérve a benzin a piacokon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés