Előfizetői tartalom

Egyiptomi hírekre ugrik az olaj

Portfolio
Lezárta Egyiptom a Gázával közös határát és a Sínai, valamint a Suezi tartományokban vészhelyzetet hírdetett - írja egy egyiptomi állami lapra hivatkozva a Marketwatch. A hír megjelenésére ismét emelkedik az olaj ára, a Brent hordója - hacsak pillanatokra is - jóval 106 dollár fölé ugrott, hasonló szinteken legutóbb április elején járt a jegyzés.

Megrántották az olajat Egyiptomi források szerint a veszélyhelyzet kihirdetésére és a határlezárásra a régiókat ért támadások miatt volt szükség. Az egyiptomi kikötők és a Szuezi-csatorna egyenlőre zavartalanul üzemelnek, de a piacok láthatóan elkezdték árazni egy egyesleges ellátási zavar lehetőségét. A Brent rövid időre 106,55 dollárig emelkedett, ilyen magasan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés