Előfizetői tartalom

Ettél halat karácsonyra? - Nem segített a lesújtó magyar számokon

Portfolio
A magyarok 49%-a soha nem vásárol, illetve 42%-a soha nem eszik halászati termékeket, ami sokkal magasabb, mint a 17%-os, illetve 13%-os EU-átlag - derül ki az Eurobarométer minap közzétett uniós felméréséből. A tavaly nyáron 1046 magyar, illetve közel 28 ezer uniós állampolgár megkérdezésével végzett felmérés szerint az évente legfeljebb néhány alkalommal halat vásároló magyarok aránya sokkal magasabb, mint az EU-átlag, de abban legalább azonos az arány (74%), hogy ha halat veszünk, akkor azt élelmiszerboltokban és a szupermarketekben tesszük. Érdekes, hogy csak kicsivel több magyar panaszkodik a halak magas árára, mint az EU-átlag, azaz nem ez a fő visszatartó erő a gyakoribb halfogyasztásra, inkább a tengerektől való távolság lehet a magyarázat.

A minap közzétett Eurobarométer felmérés szerint az európaiak többsége saját bevallása szerint azért fogyaszt halat, mert az egészséges. Az európaiak 42%-ának otthon heti rendszerességgel kerül hal vagy tengeri gyümölcs a tányérjára, és arányuk növekedést mutat. Amint az alábbi infografikán látszik, ezzel párhuzamosan a magyaroknak mindössze 4%-a eszik heti rendszerességgel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés