Előfizetői tartalom

Évtizedekig fejtörést okoz majd az erősödő népvándorlás

Portfolio
A konfliktus sújtotta országokban lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberek száma alapján valószínűsíthető, hogy mind rövid távon, mind a következő évtizedekben csak erősödni fog a népvándorlási hullám. Mindennek demográfiai hatásai lesznek, ezért nagyon fontos alapjaiban megérteni a folyamatok mozgatórugóit és a migráció gazdasági következményeit, hogy megfelelő politikai intézkedések születhessenek. Az IMF legújabb elemzése a népvándorlás hatásairól.

Noha a tömeges népvándorlás számos kihívást rejt magában, a megfelelő feltételek mellett a fogadó és a származási ország számára is hasznokkal járhat.Költségoldalról nézveA gazdasági következmények országonként eltérőek, azonban a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a fogadó országok munkaerőpiacára általánosságban kis hatást gyakorolnak a beérkező bevándorlók.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés