Előfizetői tartalom

Ez már tényleg a földi pokol: tízmillió százalékos infláció, minden második ember munkanélküli

Portfolio
A tavalyi 18 százalékos zuhanás után 2019-ben további 25 százalékkal zsugorodhat a venezuelai GDP, vagyis az ország még nem érte el a gödör alját - derül ki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) friss előrejelzéséből. A jó hír, hogy jövőre már talán "csak" tíz százalékkal zuhan tovább az ország nemzeti összterméke, miközben majdnem minden második ember munkanélküli lehet.

Messze még a mélypont a sokat szenvedett országbanNehéz megbízható adatokat szerezni a venezuelai gazdaságról, az IMF becslései szerint 2018-ban 18 százalékkal eshetett vissza a dél-amerikai ország GDP-je. Ráadásul már 2016-ban és 2017-ben is hasonló mértékben, 16,5 százalékkal eshetett vissza a nemzeti össztermék. Vagyis tavaly már mintegy 40 százalékkal lehetett alacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés