Előfizetői tartalom

Ezermilliárdos adósságát mozgatná át az állam a magyarok zsebébe, miközben kiüldözné a külföldieket

A magyar államadósság száz százalékának magyar kézben kell lennie, ez a következő hat évben elérhető - jelentette ki szerdán Matolcsy György, az MNB elnöke. Azt eddig is tudtuk, hogy a kormány kiemelt célja a devizaadósság leépítése és a lakossági finanszírozás erősítése. De hogyan lehet nagyjából 10 ezer milliárd forintnyi adósságot átrendezni? És utána kitiltják a külföldieket a magyar kötvénypiacról? Ha ez megtörténik, akkor gyökeres változást jelentene a magyar adósság szempontjából.

Pontosan mit akar az MNB és a kormány?A teljes magyar államadósságnak magyar kézben kellene lennie, az a jó, ha az utolsó fillér is itthon marad - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerdai rendezvényén Matolcsy György, az MNB elnöke. Később ugyanott Orbán Viktor miniszterelnök megerősítette, hogy egyetért a törekvéssel, de annak időzítésére majd a pénzügyminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés