Előfizetői tartalom

Félelmetes pusztításra képes a világ 10 legerősebb fegyvere

Tegnap Észak-Korea atomfegyvereket tesztelt; az pedig, hogy egy éhező, nélkülöző ország önmagától képes erre, ismét ráébreszthet minket, hogy ha háborúskodásról van szó, képesek vagyunk mindent félredobva őrült pusztításra képes eszközöket fejleszteni. Szerencsére sok ilyen találmányt nemzetközi egyezmény szabályoz vagy egyenesen tilt, ami nem csoda, hiszen vannak olyan fegyverek is, amelyek szélsőséges esetben akár egy lövedékkel is képesek a bolygó teljes élővilágának megsemmisítésére. Bemutatjuk az emberiség tíz legpusztítóbb fegyverét.

10.-8.. 10. AK-47 és származékaiKép: ShutterstockEgy AK-47-es önmagában nem sok veszélyt jelent az emberiség egészére nézve, a listára azért került fel, mert a Kalasnyikovot és származékait tartják annak a fegyvernek, amely az emberiség történelme során a legtöbb életet kioltotta (ha a különféle kardokat nem vesszük egy tető alá, bár egyesek szerint az AK ezt a fegyvernemet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés