Előfizetői tartalom

Felrobban vagy lehűl a magyar gazdaság?

Portfolio
A Monetáris Tanács a júniusi Inflációs jelentés alappályája körül két alternatív forgatókönyvet emelt ki. A magasabb bérnövekedéssel és dinamikus fogyasztásbővüléssel számoló alternatív pálya esetében a hazai gazdasági növekedés erőteljesebb, míg az infláció magasabb az alappálya-előrejelzésnél. Az eurózónát érintő növekedési kockázatok erősödését bemutató szcenárió megvalósulása az alappályához képest alacsonyabb inflációs pályát és visszafogottabb növekedést eredményez.

Kapcsolódó cikkünk2019.06.27Dolgozik a magas nyomás: kiadta előrejelzését az MNBMagasabb bérnövekedés és dinamikus fogyasztásbővülésAz elmúlt időszakban a foglalkoztatás dinamikus bővülésével és a munkanélküliség csökkenésével párhuzamosan a munkaerőpiaci kondíciók egyre feszesebbé váltak. Az utóbbi két évben a minimálbér és a garantált bérminimum összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés