Előfizetői tartalom

Felülvizsgálhatja inflációs célját az EKB!

Portfolio
Elkezdte az Európai Központi Bank szakmai stábja informálisan azt tanulmányozni, hogy megfelelő-e a jegybank "2%-ot közelítő, de meg nem haladó" középtávú inflációs célja a válság utáni időszakban - tudta meg a Bloomberg. Ez azt jelenti, hogy példátlan lépést kezdtek el előkészíteni Frankfurtban, bár még egyáltalán nem vehető biztosra, hogy tényleg meg is változik az eurózóna központi bankjának inflációs mandátuma.

Az értesülésre az eurót azonnal ütni kezdték, hiszen afelé mutat, hogy az EKB további lazító lépéseket is megtehet majd a módosítandó inflációs céljára hivatkozva, illetve akár tartósabban is extralaza monetáris politikát tarthat majd fent. Az esetleges módosítás például azt takarhatja, hogy a jelenlegi aszimmetrikus inflációs célt szimmetrikusá teszik a 2%-os célértékét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés