Előfizetői tartalom

Figyelmeztetnek Brüsszelből: komoly veszélyek leselkednek Magyarországra

Svédország után Magyarországon volt a legmagasabb a rövid, egy éven belül lejáró adósság aránya, ami komoly kockázati faktort jelent - derül ki az Európai Bizottság most közzétett fiskális fenntarthatósági elemzéséből. A szerencsénk, hogy a többi kockázati faktorban az elmúlt években jelentősen előreléptünk, például csökkent az adósságon belül a deviza részarány és a külföldi tulajdon, emiatt nem tartozunk most a legkockázatosabb országok közé.

Ezt hozta a lakossági állampapírok felfutásaJelentősen átalakult a magyar adósság szerkezete az elmúlt években, ennek negatív következménye, hogy fokozatosan emelkedett a rövid lejáratú adósság aránya. Ugyan az ÁKK tavaly decemberben már azzal büszkélkedett, hogy 2018-ban az új lakossági értékesítéseken belül 97 százalék egy évnél hosszabb volt, de ez éppen azért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés