Előfizetői tartalom

Fitch: kiszámíthatatlan a görög kormány

Portfolio
A görögországi választási eredmények alapján egy a korábbinál egységesebb kormány alakulhat Athénban, a megerősített mandátummal kis mértékben mérséklődtek a program végrehajtásával kapcsolatos kockázatokat - állapítja meg a Fitch Ratings. Ugyanakkor felhívják a figyelmet, a második Ciprasz-kormány ettől még finoman szólva sem érzi magáénak a programot és a hozzáállása a tárgyalásokhoz kiszámíthatatlan maradhat.

A választási eredmények szerint egy újabb Sziriza-Független Görögök kormánykoalíció jöhet létre, azzal a különbséggel januárhoz képest, hogy most hét székkel kevesebbet birtokolnak. Azonban a Szirizában jelentős változások történtek: 25 baloldali keményvonalas képviselő kivált a pártból, és végül parlamenten kívül is maradt. A kimondottan memorandum-ellenes frakció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés