Előfizetői tartalom

GKI: a mezőgazdaság húzhatja vissza a növekedést

MTI
Kedvezőek az idei gazdasági kilátások, egyedül a mezőgazdasági termelés csökken várhatóan 10 százalékponttal az aszályos időszak miatt, így a GKI 3,5 százalékos bruttó hazai termék (GDP) bővülést vár az idén, ami akár magasabb is lehet - mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette, ezzel a magyar gazdaság a kelet-közép-európai régiós átlaggal növekszik. Az idei növekedést a tavalyi alacsony bázison túl az uniós pénzek beáramlása, ennek nyomán a beruházások és a fogyasztás növekedése is segíti, valamint a béremelkedés és a választások előtti enyhe költségvetési lazítás is tolja a gazdaságot - mondta. A GKI szerint jelentősen felgyorsul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés