Előfizetői tartalom

Gyengébbnek tűnik ma a világ

Portfolio
A globális gazdaság 3,1 százalékkal bővülhet 2013-ban, pont annyival, amennyivel 2012-ben is - áll az IMF World Economic Outlook (WEO) július 9-én megjelent tanulmányában. Ez az előrejelzés ugyanakkor csalódást keltő, mivel az áprilisban közölt kilátásokhoz képest 0,2 százalékkal alacsonyabb növekedést vetít előre (2014-re vonatkozóan is). A rosszabb kilátásokhoz főleg a korábban vártnál gyengébb piaci kereslet, és néhány kulcsfontosságú feltörekvő ország visszafogottabb teljesítménye járul hozzá.

A globális növekedés kapcsán a lefelé mutató kockázatok dominálnak a továbbiakban is. Ráadásul a korábban már feltárt kockázatok mellet újak is megjelentek. Lehetséges, hogy egyes feltörekvő országok növekedése hosszan alulmarad majd a korábban látottakhoz képest. Ráadásul a potenciális GDP szintje is alacsonyabb lehet ezen országokban - derül ki az IMF jelentéséből.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés