Előfizetői tartalom

Ha nem blöfföl Észak-Korea, akkor mától az egész világ retteghet

MTI
|
Portfolio
Észak-Korea a kedd hajnali újabb rakétateszt után bejelentette, hogy ez volt az első sikeres alkalom, amikor nagy hatótávolságú, interkontinentális ballisztikus rakétát juttatott pontosan célba. Ha ez igaz, akkor egy ilyen rakétára atomtöltetet is rá tud majd szerelni és ezzel az egész világot képes lenne fenyegetni. Az amerikai és orosz hadsereg szerint azonban egyelőre "csak" közepes hatótávolságú rakéta sikeres tesztjéről beszélhetünk, de ezzel együtt is világszerte heves tiltakozás kísérte a mai újabb észak-koreai tesztet.

Ezt állítják az észak-koreaiakAz észak-koreai állami televízió híradása szerint a Hvaszong-14 típusú rakéta 39 perces repülése során 2802 kilométeres maximális magasságot ért el (ez az adat jött le az MTI tudósításában - a szerk.), és pontosan célba talált. Az észak-koreai állami média azt állította, hogy ezzel a rakétával Phenjan a világ bármely pontjára képes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés