Előfizetői tartalom

Háborús feszültségek, klímaváltozás, pénzügyi kockázatok - Számos veszély fenyegeti a világot az IMF szerint

Portfolio
A 2017-es 3,8%-ról idén 3,9%-ra gyorsulhat a világgazdasági növekedés üteme, ami 2019-ben is várhatóan kitart majd - olvasható a Nemzetközi Valutalap (IMF) áprilisi World Economic Outlook elemzésében. Az erős növekedési számok és a globális konjunktúra ellenére az IMF szakértői figyelmeztetnek, hogy közép távon a negatív kockázatok vannak többségben: a sok helyen túl laza költségvetési és monetáris politika normalizálására lesz szükség, ami növekedési áldozattal fog járni, emellett a protekcionista intézkedések, valamint a fokozódó geopolitikai feszültségek tovább árnyalják a világgazdaság kilátásait.

A világgazdaság növekedési kilátásai 2016 második felében kezdtek el látványosan javulni, 2017-ben aztán tovább erősödött a konjunktúra, ez a kedvező folyamat pedig várhatóan idén, illetve jövőre is kitart majd. Az IMF várakozása alapján 2018-ban és 2019-ben is 3,9%-kal bővülhet a globális GDP, ami 0,1 százalékponttal magasabb a 2017-es értéknél.Maximális fordulatszámon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés