Előfizetői tartalom

Hatalmas fordulat Maytől: elhalaszthatják a Brexitet!

Portfolio
A párton belüli lázadás letörése érdekében, előremenekülésként, Theresa May ma egy olyan javaslattal állhat elő a parlamentben, amelyet eddig mindig kizárt: néhány hónappal elhalaszthatják a Brexitet, ha március 12-ig nem fogadja el a parlament az ő kilépési megállapodását - rajzolódik ki sajtóértesülésekből. Ezt amiatt ajánlhatja majd fel May, mert egyúttal nyilvánosan el fog határolódni az eddig mindig lebegtetett megállapodás nélküli brit kizuhanás forgatókönyvétől. Mindezt May a ma reggeli kormányülésen prezentálja és utána áll majd a parlament alsóháza elé. A font a dollárral és a forinttal szemben egyhavi, az euróval szemben kétéves csúcs közelébe ugrott a Brexit halasztásának reményére.

FRISSÍTÉS: a ma délutáni felszólalásában valóban megnyitotta az utat May a Brexit elhalasztásáról való parlamenti szavazás előtt:Kapcsolódó cikkünk2019.02.26Kimondta May: lehet szavazni a Brexit elhalasztásáról!A kormányfő mai beszédében nyilvánosan is elhatárolódik majd a megállapodás nélküli kizuhanás forgatókönyvétől, hogy elkerülje akár tucatnyi miniszterének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés