Előfizetői tartalom

Hatalmas többséggel szavazták le ma is May Brexit-tervét - Hogyan tovább?

Portfolio
Csökkent, de nem szűnt meg annak kockázata, hogy az Egyesült Királyság a vámunióban ragad az EU-val, ezért ismét óvatos hangvételű állásfoglalást tett közzé ma délben a brit kormány jogi főtanácsosa a tegnap éjjel kiegészített Brexit-megállapodásról. Ez az óvatos állásfoglalás jelentősen csökkentette annak esélyét, hogy Theresa May Brexit-megállapodása ma este megkapja a brit parlament alsóházának többségét, emiatt a font azonnal esett, de idővel talpra állt. Aztán végül tényleg újra elbukott May Brexit-megállapodása, igaz ma este "csak" 149 fős többséggel szavazták le a januári rekord vereséget jelentő 230 fős többség után. A mai eredmény tükrében nőtt az esélye annak, hogy csütörtökön a Brexit elhalasztását fogja támogatni a képviselők többsége. Igaz közben annak az esélye is megugrott, hogy végül megállapodás nélkül zuhannak ki a britek az EU-ból, mert az EU már nem akar tovább tárgyalni a britekkel, így vagy elfogadják a May-megállapodást, vagy tényleg kizuhannak májusig valamikor.

2019. március 12. 22:04 Megosztás Csak hiteles brit indoklás mellett halasztaná a Brexitet az EU Az Európai Bizottságot vezető Jean-Claude Juncker szóvivője ismét megerősítette, hogy a huszonhetek "indokolt esetben" készek megfontolni a kiválás határidejének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés