Előfizetői tartalom

Hatéves mélypontra lassult a kínai növekedés

Portfolio
Negyedéves alapon 1,5%-ról 1,3%-ra, éves összevetésben pedig 7,3%-ról kereken 7,0%-ra, hatéves mélypontra lassult a kínai GDP-növekedés az idei első negyedévben - közölte ma hajnalban több más lényeges makroadat mellett a kínai statisztikai hivatal. Ezek az adatok rendre elmaradtak a várttól és intenzív lassulást jeleznek, így kissé érdekes lehet a 7%-os (előzetes) növekedési ütem kihozása, miközben a kínai vezetés már hónapok óta készíti fel a befektetői közösséget a lassulásra, illetve az ez elleni gazdaságpolitikai küzdelemre. Éppen az erre való spekuláció hajtotta a vártnak megfelelő 7%-os növekedési adatra 1%-kal felfelé a kínai tőzsdét.

A ma hajnali kínai adatközlések főbb pontjai:A márciusi beruházások éves alapon 13,5%-kal nőttek (várt: 13,8%), ami 2000 óta a legalacsonyabb rátának számít A márciusi ingatlanpiaci beruházási ütem 8,5%-os növekedést mutat, ami 2008 óta a leglassabb A szintén márciusi kiskereskedelmi forgalom 10,2%-kal (várt: 10,9%) A márciusi ipari termelés 5,6%-os éves növekedést mutat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés