Előfizetői tartalom

Hatvanszorosára emelték az árát, mégis itt a legolcsóbb az üzemanyag

Portfolio
Közel 5900%-kal emelte az üzemanyag központilag meghatározott árát Nicolas Maduro, venezuelai miniszterelnök, írja a Reuters. Az áremelés ellenére még így is Venezuelában a legalacsonyabb a benzin ára: a prémium minőségű üzemanyag literéért nagyjából 8 forintot kell majd fizetni. Az áremelés mellett a "legkedvezőbb", rögzített bolívar-árfolyam 37%-os leértékeléséről is döntés született.

A gazdasági szükségállapot kihirdetését követően most szerdán hatalmas üzemanyagár-emelést jelentett be Nicolas Maduro, venezuelai miniszterelnök. Az intézkedésre az indoklás szerint azért volt szükség, hogy a gazdaságot sújtó válság hatásait valamelyest ellensúlyozza. Az üzemanyag árának emelésére közel 20 éve nem volt példa a dél-amerikai országban. A döntés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés