Előfizetői tartalom

Holnap végső szavazás lehet Londonban - Mi várható?

MTI
|
Portfolio
Pénteken ismét a brit parlament alsóháza elé kerülhet a Theresa May által tavaly összehozott Brexit-megállapodás, illetve annak egyik része, és ha ez így lesz, előfordulhat, hogy végül összejön a minimális többség annak támogatására. Ez a minimális elvárás az EU-tól, hogy holnapról május 22-re áttevődjön a Brexit napja, ellenkező esetben április 12-én lesz ez a nap. Nagyon úgy tűnik, hogy ha holnap ismét elbukik a kilépési megállapodás (esélyes), akkor a végső döntési pont jövő héten lesz a Brexit kérdésében, amikor tényleg színt kell vallania a brit alsóháznak, hogy megállapodással, vagy anélkül akar kilépni és ha megállapodással akar kilépni, akkor milyen hosszabb távú kapcsolatot akar az EU-val. A tegnapi indikatív szavazások egyikeként majdnem többséget kapott a permanens vámuniós elképzelés.

Andrea Leadsom, az alsóház vezetője - aki e minőségében a kormányzó Konzervatív Párt frakcióvezetőjéhez hasonlatos tisztségű, az alsóházi ügymenet irányításáért felelős magas rangú kabinettag - a következő napok alsóházi napirendjét ismertető csütörtöki parlamenti felszólalásában nem jelezte egyértelműen, hogy lesz-e újabb érdemi szavazás ("meaningful vote")...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés