Előfizetői tartalom

Ilyen egyszerű egy kereskedelmi háborút ... elbukni

Portfolio
Rendkívül látványosra sikeredett az UniCredit Research által kiadott hét ábrája, hiszen egyértelműen rávilágít arra, hogy az amerikaiak kínai exportja nem a kínai gazdaság gyengélkedése miatt omlott össze tavaly év végére, hanem a kínaiak vám- és nem vámjellegű ellenintézkedései hatására. Ez tehát jól bemutatja azt, hogy mennyire az ellenkezője igaz Donald Trump egy évvel ezelőtti tweetjének, miszerint "a kereskedelmi háborúk jók és könnyű megnyerni őket".

Az alábbi ábra azt mutatja, hogy hogyan alakult az Egyesült Államok és az eurózóna Kínába irányuló exportja és amint láthatjuk: az amerikai export tavaly év végére éves alapon (háromhavi mozgóátlagot nézve) több mint 30%-kal zuhant, míg az eurózónáé 10%-kal nőtt. Ez tehát cáfolja azt a közkeletű nézetet, hogy az amerikai export összeomlása (és így a Kínával szembeni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés