Előfizetői tartalom

Ilyen hatással lehet a világra a koreai konfliktus további hevülése

Portfolio
Miközben sokan aggódnak amiatt, hogy az Egyesült Államok (illetve szövetségesei) és Észak-Korea közt fegyveres konfliktus alakul ki, nagyobb a valószínűsége annak, hogy a konfliktus békés véget ér. Bármi is legyen, a volatilitás valószínűleg növekszik majd, az instabilitás pedig okozhatja a fogyasztói bizalom visszaesését. Az Oxford Economics szakemberei megvizsgálták, milyen gazdasági hatásai lehetnek a konfliktus különféle kimeneteleinek.

A szakemberek arra számítanak, hogy ez fog történni a Koreai Köztársaságban, ha közvetlen konfliktus tör ki a két ország közt: A konfliktus sokkolni fogja a dél-koreai vállalatokat és fogyasztói bizalmat, a dél-koreai eszközök kockázati prémiuma megugrik. A kötvény- és részvénypiacon eladási hullám söpör végig. A dél-koreai fogyasztás visszaesik, ami kihatással lesz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés