Előfizetői tartalom

Ismét csalódást keltett a német ipar

Portfolio
Csalódást keltett a német ipar. Az ipari cikkek rendelésállományának a havi változása -1,3 százalék volt májusban. Az előző havi adatok sem voltak túl kedvezőek az ország számára, akkor -2,2 százalékos csökkenést láthattunk, a májusi konszenzus viszont 1,3 százalékos bővülést várt volna. Ugyanakkor számottevő mozgásokat a vártnál gyengébb ipari adat sem hozott a piaci mozgásokban.

2013 májusában ismét csökkent az ipari megrendelések száma Németországban, ami a szektor további gyengélkedését vetíti előre az év második negyedévében is. Bár a megrendelések száma jelentős volatilitást mutat, ha az átlagos változást vizsgáljuk idén, akkor havi szinten -0,2 százalékos csökkenést látunk.Ugyanakkor 2012-ben ennél még rosszabban alakult az átlagos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés