Előfizetői tartalom

Itt a legnagyobb állami adósok listája

Portfolio
Júliusban 3 milliárd forinttal emelkedett a költségvetési szervek tartozásállománya - áll a Magyar Államkincstár legfrissebb jelentésében. Ezzel a teljes adósságállomány 93 milliárd forintra hízott, ami alig marad el az áprilisban beállított 95 milliárdos rekordtól. A mostani adósságnövekedés elsősorban kórházaknál jelentkezett, és összességében az Emberi Erőforrások Minisztériuma a legnagyobb adós (az egészségügyi intézmények adóssága miatt).

Július végén 93,5 milliárd forintra rúgott az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek tartozásállománya. Ez 2,8 milliárd forintos növekedést jelent egy hónap alatt. Az államkincstár adatai szerint az adósság növekedéséhez 1,8 milliárd forinttal járult hozzá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház, 0,5 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés