Előfizetői tartalom

Itt az öt legnagyobb veszély, ami Magyarországra leselkedik

Portfolio
A magyar gazdaság dinamikus növekedési pályán marad az IMF alapforgatókönyve szerint, amit a belső kereslet hajthat, miközben az infláció visszatér az MNB céljához. Ettől azonban könnyedén eltérhettünk, ha bizonyos globális vagy hazai kockázatok megvalósulnak. Ilyen például a vártnál gyengébb a globális növekedés vagy prociklikus magyar gazdaságpolitika.

Magyarországra nézve három világgazdasági és két belföldi kockázat leselkedik - derült ki a Nemzetközi Valutaalap közelmúltban nyilvánosságra hozott jelentéséből. Az IMF alapesetben azzal számol, hogy a magyar gazdaság dinamikusan, 4%-kal növekedhet az idei évben, jövőre azonban 3,3%-ra lassul a GDP-bővülés üteme. A belföldi kereslet erős támasza lesz a gazdaság növekedésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés