Előfizetői tartalom

Javuló feldolgozóipari konjunktúra (BMI: 54.9)

Portfolio
Májusban ismét növekedett a beszerzési menedzser index (BMI) értéke a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) számításai szerint. A BMI 54.9 pontot tett ki, mely 0.4 pontos emelkedést jelentett az áprilisi adathoz képest. Januárban az index még 49.5 ponton állt. A májusi index 50 feletti értéke a feldolgozóipari expanzió folytatódását vetíti előre.

A február óta folyamatosan 55 pont körül mozgó index az év hátralévő időszakára is stabil növekedést ígér, bár a növekedés üteme valószínűleg elmarad a tavalyi szinttől. Kedvező előjelnek tekinthető az, hogy az új rendelések indexe immár négy hónapja stabilan 60 pont körül van, a korábbiakhoz hasonlóan májusban is ez járult hozzá legnagyobb mértékben a BMI 50...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés