Előfizetői tartalom

Jó hír a környezetvédőknek: megmenekülhetnek az amerikai tengeri rezervátumok

Portfolio
Hiába az amerikai kormány igyekezete, hogy nagy energiavállalatok számára értékesítse az eddig oltalom alatt álló part menti természetvédelmi területeken a kőolaj- és földgázkitermelés jogát, az előzetes reakciók alapján úgy tűnik, hogy az igazán nagy piaci szereplők nem akarnak az érintetlen területeken gazdasági tevékenységet folytatni. Egyrészt azért, mert tartanak a társadalmi reakcióktól, másrészt azért, mert van sokkal gazdaságosabb megoldás.

Donald Trump április 28-án aláírt egy rendeletet, amely lehetőséget teremtett arra, hogy az amerikai kormány kiárusítson olyan part menti területekre vonatkozó kőolaj- és földgázkitermelési jogokat, ahol a korábbi szabályozások értelmében - környezetvédelmi szempontok miatt - tilos volt az ilyesfajta tevékenység. Ennek keretében 11, több mint 400 millió hektáros összterületű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés