Előfizetői tartalom

Jóval lassabb gazdasági növekedést vár Magyarországon Brüsszel, mint a kormány

Portfolio
Minimálisan, 0,1%-kal 3,7%-ra emelte az idei évre várt átlagos GDP-növekedési előrejelzését Magyarország kapcsán az Európai Bizottság a ma kiadott téli előrejelzésében, de még így is jócskán elmarad a kormány által várt 4,3%-os előrejelzéstől. Jövőre aztán a Bizottság friss prognózisa szerint határozottan lassul a növekedés 3,1%-ra, míg a kormány szerint csak 3,8%-ra. A Magyar Nemzeti Bank is nagyon hasonló növekedési pályát lát, mint Brüsszel.

A Magyar Nemzeti Bank december 21-én adta ki inflációs jelentését, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a két ünnep között jelentette meg középtávú makrogazdasági kitekintőjét. Ezekhez képest bő egy hónappal később látott napvilágot ma az Európai Bizottság téli rövid előrejelzése, így tehát mindhárom anyag friss és összevethető. A bevezetőben jelzett eltérés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés