Előfizetői tartalom

Kerítést építenek a szlovénok

MTI
Szlovénia szükség esetén drótkerítést is tartalmazó "műszaki akadályt" emel a következő napokban Horvátországgal közös határán a migránsáradat megfékezésére - jelentette be Miro Cerar szlovén miniszterelnök keddi rendkívüli ljubljanai sajtótájékoztatóján. Angela Merkel német kancellár is megszólalt az ügyben. Német lapértesülések szerint a szlovén kormány Magyarországon szerzett be 100 kilométer drótkerítés felhúzásához elegendő anyagot.

KerítésMiro Cerar elmondta: kormánya hétfői ülésén úgy döntött, hogy Szlovénia schengeni határán ideiglenes műszaki akadályt épít, beleértve a kerítést is, amelynek az lesz a célja, hogy bizonyos pontokra terelje a migránsokat. A szlovén miniszterelnök leszögezte, "a határt teljesen nem zárják le", és annyi migránst fogadnak, amennyit el tudnak látni. Cerar ezt azzal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés