Előfizetői tartalom

Kína nem tervez pénzszórást a lassulás miatt

Portfolio
A kínai kormány pénzügyminiszterének elmondása alapján, nem tervezik idén fiskális stimulussal felpörgetni a kínai gazdaság egyre lassabb ütemű növekedését. Ezzel az üzenetével újból alátámasztottnak látszik a kínai kormányzat részéről, hogy tolerálják majd az ország alacsonyabb GDP eredményeit a jövőben. A kérdés csak az, hogy meddig?

Lou Jiwei, kínai pénzügyminiszter elmondása szerint úgy kívánnak Kína növekedésén és foglalkoztatásán javítani, hogy közben nem használnak fiskális stimulust, vagyis a kormányzat nem módosít tervezett költségvetésén. Ezen kormányüzenet tegnap került fel a kínai pénzügyminisztérium weboldalára, és vélhetően az USA-val folytatott július 11-i tárgyalásokon hangozhatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés