Előfizetői tartalom

Kiszámolták, hogyan nyerheti meg legnagyobb háborúját Magyarország

Öt éven belül megközelítheti Magyarország a maastrichti kritériumokban foglalt 60 százalékos GDP-arányos adósságrátát - állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) friss elemzése, melyet a szokásos éves felülvizsgálat során készítettek. Persze elképzelhető olyan alternatív forgatókönyv, ami mentén újra emelkedésnek indulna az adósságráta, ehhez elég lenne csak átmenetileg megtorpannia a növekedésnek.

Alapesetben szép lassan elolvadhat az adósságunkAz adósság fenntarthatóságával kapcsolatos elemzésnél egy alap makrogazdasági forgatókönyvből indultak ki az IMF szakértői, majd ehhez igazították az esetleges változásokat. Az adósság szempontjából lényeges alapeseti (vagyis legvalószínűbb) makropálya részletei az előrejelzési időszak 2023-as végéig: A magyar gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés