Előfizetői tartalom

Kommunizmus ide vagy oda, elképesztő ütemben gazdagodnak a kínaiak

Portfolio
Kevés olyan ország van, ami olyan nagy haszonélvezője volt a globalizációs folyamatoknak, mint Kína. A Credit Suisse legfrissebb elemzéséből kiderül, hogy a kínai lakosság átlagos vagyona másfél évtized alatt megnégyszereződött, és bár a vagyoni különbségek nőttek, szegényebbeknek is bőven kijutott a növekvő életszínvonalból. A kínai népesség jóléti helyzetének javulása globális viszonylatban is tiszteletet parancsoló.

Az elmúlt másfél évtizedben egészen elképesztő módon nőtt a kínaiak vagyona - derül ki a Credit Suisse Global Wealth Report 2016 című elemzéséből. Az összes országot érintő, átfogó elemzéssel külön cikkben foglalkoztunk, Kína viszont annyira látványos sztori, hogy nem szabad csak úgy szó nélkül elmenni mellette. 2000-ben egy kínai felnőtt átlagosan 5670 dollárnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés