Előfizetői tartalom

Kopogtat az újabb válság? A feltörekvő piacokon már itt is van!

Portfolio
A fejlődő piacok már válságban vannak, a feltörekvő piaci index dollárban 19%-ot esett az év eleje óta, vagyis egy lépésre van a medve piac - hangzott el egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen. Közben a pesszimista vélemények szerint a fejlett gazdaságokban is a küszöbön áll az újabb válság, a helyzet kulcsa a jegybankok kezében lehet.

Már itt is a válság?A fejlődő piacokon az utóbbi időben látott esés oda vezetett, hogy gyakorlatilag már kijelenthető, hogy válságban vannak ezek a piacok - mondta csütörtökön Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő befektetési igazgatója. A szakember szerint a folyamat oka elsősorban a Fed politikája, illetve az ebből következő amerikai hoazmemelkedés és dollárerősödés....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés